Skiftet til løsgående søer skabte ravage

| Hyologisk
Belægningen i sygeafdelingen er kommet væsentlig ned, og fire af de i alt fem søer, der går der for tiden, går der udelukkende for ikke at skulle sættes tilbage i en eksisterende flok op mod faring.
Belægningen i sygeafdelingen er kommet væsentlig ned, og fire af de i alt fem søer, der går der for tiden, går der udelukkende for ikke at skulle sættes tilbage i en eksisterende flok op mod faring.
Jacob Justesen kan endelig ånde lettet op, for nu er der fundet en løsning på problemerne i drægtighedsstalden.Et view ud over den ombyggede drægtighedsstald.Søerne har adgang til halm i både halmhække og på det faste gulv bagerst i stien.Mineralblandingen, som den ser ud med halmfibrene iblandet. Der er ingen problemer med håndteringen af mineralerne. Tværtimod mener Jacob Justesen, at de er blevet nemmere at snegle med efter iblandingen af den fintsnittede halm.
Det var en stor udfordring, da søerne skulle sættes løse i drægtighedsstalden på Siljebjerggaard, men de største problemer blev løst med flere fibre i foderet

Ud over at skulle finde den bedste løsning for at undgå at gå alt for meget ned i soantal havde man på Siljebjerggaard ikke regnet med, at skiftet til løsgående søer ville blive en større udfordring. Det skulle vise sig ikke helt at holde stik, for da de sidste søer blev sluppet løse i drægtighedsstalden i december 2012, endte det med, at man på stedet skulle igennem en længere periode med frustrationer og ærgrelser over, at søerne slet ikke trivedes i de nye omgivelser.

Alt for mange aflivninger

På Siljebjerggaard har indehaveren 710 årssøer, og udfordringen med ikke at gå for meget ned i soantal ved skiftet til løsgående søer blev løst på tilfredsstillende vis, da man inden skiftet havde 745 årssøer og altså ikke er gået så meget ned som andre producenter. Der produceres årligt 13.000 30-kgs grise, 7.000 syv-kgs grise, 1.700 slagtesvin og cirka 500 polte til eget brug.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

MaskinstationerNyhed

Øvrige nyheder