Antibiotika-frit svinekød fra Holland

| MORTEN DAMSGAARD
En sammenslutning af 300 hollandske svineproducenter vil producere antibiotika-frit svinekød. Arkivfoto
En sammenslutning af 300 hollandske svineproducenter vil producere antibiotika-frit svinekød. Arkivfoto
Den hollandske slagteri West Fort har indledt en diskussion med syv supermarkedskæder om at lancere antibiotika-frit svinekød.

I Holland er en sammenslutning af 300 svineproducenter kaldt KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees), hvor der produceres grise under strengere regler end den hollanske lovgivning kræver, skriver svenske Jordbruksaktuell.

Eksempelvis er der først fravænning ved fire uger og ingen kastration. Søerne fikseres ved faring og får ingen halm, men skal have jutesæk i stien.

Medlemmerne af KDV har været i stand til at reducere deres antibiotika forbrug med 95 procent og er nu ved at lancere produktet KDV + som sikrer, at svinekød fra et svin, der aldrig er blevet behandlet med antibiotika.

MaskinstationerNyhed

Øvrige nyheder