Vaccine mod halthed testes i besætning
Ved podning blev grisene bedøvet og podet i næseborene med levende Mycoplasma hyosynoviae kultur ved hjælp af en sprøjte uden kanyle.

Vaccine mod halthed testes i besætning


Ved podning blev grisene bedøvet og podet i næseborene med levende Mycoplasma hyosynoviae kultur ved hjælp af en sprøjte uden kanyle. Nogle af grisene i begyndelsen af smitteforsøget med vaccine. Mycoplasma hyosynoviae kultur. Vækstmediet har en orange farve og slår over i rødt, når Mycoplasma hyosynoviae vokser deri. Mycoplasma antigenet som det ser ud, når det er centrifugeret ned i bunden af et rør. Enkelte af forsøgsgrisene i de indledende vaccineafprøvninger, som foregik på DTU Veterinærinstituttets afdeling på Lindholm. Vaccine- og placebo-doser klar til brug ved kommende vaccinationer i besætningsundersøgelsen. For at svineproducenten og den dyrlæge, der skal vaccinere, ikke skal kunne gennemskue, hvilke dyr der har fået hvad, er de to typer flasker mærket med henholdsvis rød og hvid i stedet for en beskrivelse af indholdet. Farvekoderne bliver først afsløret, når alle resultater er i hus.

De fleste danske svinebesætninger er sandsynligvis inficeret med Mycoplasma hyosynoviae - en bakterie, der forårsager ledbetændelse hos grise over 12 ugers alderen. Inden for denne aldersgruppe ses i hårdt ramte besætninger en hyppig forekomst af halthed som følge af infektionen. Mycoplasma hyosynoviae er også beskrevet som en betydelig årsag til forringelse af avlsdyrs præstationer i og med, at den forårsager dårligt bentøj.

[...]

Vis kommentarer (2)
Anbefal
kr 8,60
Køb artikel